Őszi bakancslista családosan

“Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem.” Egy gyönyörű és lehetőségekkel teli évszak derekához érkezünk meg lassan, sokakat az ősz mégis a nyár elmúlására emlékezteti. Hogy legyen tartalmas és hangulatos így együtt, családosan ez az évszak is? Összeállítottunk nektek egy őszi bakancslistát, amely olyan hasznos és élvezetes programokból áll, amit minden családnak jó szívvel ajánlunk!

2018-09-17

Kirándulás, majd dekorálás az ősz kincseiből

A legnagyszerűbb és legegyszerűbb módja, hogy családosan kikapcsoljunk ebben az időszakban is, ha felkerekedünk és kisebb-nagyobb túraútvonalakat célba veszünk. Ráadásul a kirándulás során ősszel kincsekre lelhetünk, faleveleket, terméseket gyűjthetünk, amellyel majd közös programként az otthonunkat dekorálhatjuk!
Tuti kirándulóhelyek gyerekekkel, amelyek akár babakocsival is kivitelezhetőek: Normafa Tündérhegyi út, Budakeszi Vadaspark, Csacsi rét - Virág völgyi útvonal.


Tipp: dekorációhoz, kézműveskedéshez az internet telis-tele van jó ötletekkel, mi most kettőt emelnénk ki.
1. Jó móka a talált színes faleveleket felhasználni rajzoláshoz, festéshez a borúsabb napokon. Lehet például a megrajzolt figurák haja egy-egy falevél vagy éppen egy mosolygós sündisznó teste.
2. Személyes kedvencünk egy nagyon egyszerű, de annál mutatósabb hangulatfény készítése. Nincs más dolgunk, mint egy fényfüzér apró égőire az őszi színekben pompázó faleveleket felragasztani, és már kész is az otthonunk vidám, őszi dekorációja.

Szedd magad gyümölcsszüret

Itt a család apraja-nagyja finom, érett gyümölcsöket szüretelhet együtt, amiből otthon aztán még finomabb őszi finomságokat készíthetünk! Nincs is ennél jobb hétvégi időtöltés, hisz a szabadban kezdődik a program, majd az (ilyenkor leginkább szedhető) almából valami egészen varázslatos és ínycsiklandó almás pite, morzsasüti kerülhet az asztalunkra. Mi szeretjük egy kis fahéjjal is megbolondítani, aminek illata megmelengeti érzékeinket a hűvösebb napokon.
Szedd magad lelőhelyek és információk: https://www.gyumolcsvadasz.hu/hu/telepules-es-gyumolcs

Beltéri programok borúsabb napokra

Ősszel rengeteg klassz esemény, program ingyenesen is elérhető, vagy egészen kis költségvetésből megoldható. Kisebb lurkóval és nagyobb, iskolás gyermekünkkel is találhatunk olyan lehetőséget, amit biztosan élvezni fogunk mindannyian!
Összegyűjtöttük nektek 3 kedvencünket:

Puskin Kuckó: igazi családbarát hely, ahol szombatonként és vasárnaponként mozifilmekkel, bábelőadásokkal és koncertekkel várják a közönséget! Részleteket találsz itt: http://kucko.puskinmozi.hu

Színházak Éjszakája: kihagyhatatlan élmény, amikor több színházba ellátogathatunk és betekinthetünk a bársony függöny mögé egyetlen este alatt! A társulatok interaktív játékokkal, kulissza titkokkal, és sok-sok más érdekességgel készülnek a látogatóknak. A részleteket megtalálhatod itt: https://www.szinhazakejszakaja.hu

Sweet Escape családbarát szabadulószoba: a közös játék és az élmény, ahogy együtt megoldjuk a feladatokat egy remek családi program, ami biztosan maradandó emlék lesz, ha visszatekintünk az idei őszre. Ráadásul itt tematikus, családbarát szobákra lelhetünk, ahol extra ajándékkal is várnak egy-egy szobából való kijutás után! További részletek itt: https://www.szabaduloszoba.hu

Bekuckózós esték és hétvégék

Késő ősszel, a szomorkás időjárás beköszöntekor nagyszerű program lehet, ha az egész család egy bögre forró gyümölcstea mellett jó nagyokat beszélget, egy vicces, humoros mesét, könyvet olvas közösen, vagy társasozik. Nem kell mellé más, csak egy jó meleg takaró, mindenki kedvenc forró itala és a legkedveltebb családi bekuckózós programunk!

Borús napból vidám napot!

Ha elfogadjátok ezt a kihívást, idén ősszel (is) tegyetek meg mindent, hogy az időjárástól, vagy bármi mástól szomorkás kedvetekből derűs hangulatot varázsoljatok! Ha nehéz időszakot éltek meg, akkor csináljátok azt, ami leginkább feldobja az egész családot. Szülőként meghatározó szerepünk van a családunkban, példánkkal sokkal többet mondunk el gyermekeinknek, mint a szavainkkal. Ezért merj te is lazítani, egyedül elvonulni és hagyni a lurkóknak is, hogy egyszer-egyszer bolondozzanak. Hagyd egy jó nagy pocsolyába beleugrani gumicsizmában, vagy bunkert építeni otthon egy esős napon. Ez a kihívás segít lazítani és élvezni még a szomorkásabb napokat is.


Reméljük ti is gazdag és tartalmas időszakként élitek meg az idei őszt, sok kikapcsolódást és hangulatos őszi élményt kívánunk nektek!

 

Kezdd el a keresést, hogy kiválaszthasd
a neked ideális bébiszittert!