Babaváró buli: tippek, trükkök & ötletek

Nővérem az első gyerkőcét várja, így a lányokkal babaváró bulival kedveskedtünk neki. Mivel még frissen bennem él az élmény és a környezetemben jelenleg sok kismama, vagy leendő kismama van, ezért íme pár ötlet babaváró szervezéséhez, hátha te is hasonlóan cipőben vagy!

2018-07-14

Szervezőként az első és legfontosabb dolgunk, hogy megbeszéljük a kismamával és a leendő apukával (igen, lehetőleg, vele is :) ), hogy mit szeretnének, van-e elképzelésünk a következőkről: dátum, helyszín, meghívottak, ajándéklista. Ha körvonalazódnak az alapok, és úgy egyezünk meg a kismamával, a részletekhez akár szabad kezet is kaphatunk.


Innentől csak a kreativitásunk, az időnk és a pénztárcánk szabhat határt a cukiságnak! :) Kezdjünk a dekorációval! Nekünk könnyű dolgunk volt, mert a kismama egy álomszép kis szobát rendezett be a csöppségnek, így abból indultunk ki. A manapság amúgy is divatos felhő minta lett a középpontban.
Tipp: érdemes nem csak a gyerkőc nemét figyelembe venni, vagy a színeket-mintákat, amiket a szülők a gyerekszoba dekorálásához választottak, de a kismama stílusát is beépíteni a parti díszítésébe. Mi konfettis lufival, általunk készített esőcsepp-felhő papírfüzérrel és pomponokkal értük el a kívánt légies témát. A kismama kedvenc színével is dekoráltunk: rozegold színű volt a partifüzér, a szalvéták, és a papír tányérok. Még kis felhőmintás szívószálakat is beszereztünk, hogy teljes legyen az összhang! :)


Ha kiválasztottuk a buli témáját, akár dekorálhatunk saját alapanyagból, vagy rendelhetünk is egy-két dekorelemet. Mi mindkettővel próbálkoztunk, és ha ti is úgy vagytok vele mint mi: időtök és kreativitásotok nem engedi, hogy mindent ti magatok készítsetek el, íme egy bevált rendelős oldal: Blue Box party kellékek (https://blueboxparty.hu/). Az oldal azért is nagyon jó, mert tematikusan választhatunk babaváró bulira (is) kellékeket, és a legjobb hír: akkor is rábukkanhatunk hasznos darabokra, ha nem feltétlenül olyan témájú bulit szervezünk, mint ami a weblapon szerepel.


Miután a dekorációt is alaposan végiggondoltuk felmerül a kérdés, hogy mit is falatozzunk a partin? Mi ínycsiklandó fánkokat szereztünk be a Donout Library-ból (https://www.facebook.com/thedonutlibrary/), ugyanis a kismamánkak ez az egyik kedvenc édessége.
Tipp: ha édességet, vagy szendvics falatkákat szolgáltok fel, készítsetek vagy vegyetek vidám beszúrókat. Nagyon mutatós lesz a végeredmény!


Üdítőnek
pedig ha lehet, válasszunk a szezonhoz illőt! A mi partink egy meleg júliusi napon volt, így mi a gyümölcsös limonádé mellett döntöttünk.


Egy babaváró buli elmaradhatatlan része a tematikus játékok is. Az internet tele van babaváróra alkalmas játékötletekkel, mi is ezekkel inspirálódtunk és kicsit személyessé is tettük őket:

Body-ra írás/rajzolás, avagy szeretetteljes üzenetek a csöppségnek: nem kell hozzá más, mint egyszerű, fehér, mintázatlan body-k és textil filctoll. Mi különböző méretű rugdalózókat szereztünk be, hogy még jó sokáig hordhassa a pici az alkotásainkat és a Pepcoból, így nagyon olcsón jutottunk hozzájuk!
Tipp: nyomtass ki néhány interneten található példát, hogy legyen honnan inspirálódni!

Pelenkára írás, avagy útravalók a maminak: néhány kevésbé mintás pelenkára és ugyancsak textil filctollra lesz szükségünk. Nincs más dolgunk, mint vicces üzeneteket írni az újdonsült kismamának, aki valószínűleg naponta többet is elolvashat majd belőlük! :)

Névötletes bödön: nálunk a szülők a babaváróig még nem tudtak megegyezni a lurkó nevében, így jó ötletnek tűnt ez a játék is. A feladat lényege, hogy minden résztvevő írhat neveket cetlikre és a végén a kismama kiválaszthatja a kedvencét.
Tipp: ha a pár nem akarja megtudni a gyerkőc nemét, plusz csavart vihettek a játékba: a fiúra tippelő résztvevők értelemszerűen fiú neveket írnak és fordítva a lányra tippelők lány neveket.

Kvízkérdések, amit mi így játszottunk: a mamával kapcsolatos kérdéseket egy lapra vetettük, majd kiosztottuk, így mindenki megtippelhette a helyes válaszokat. A kismama is kitöltötte a kérdőívet, és a nála szereplő helyes válaszokat fogadtuk el mi is.
Tipp: a nyertes (minden játék végén) kaphat valami apró ajándékot, nálunk ez kitűző volt, amin különböző ígéretek szerepeltek, pl.: bébiszitter leszek, vagy a babának én fogok felolvasni, stb.


Activity, gyerkőcökkel kapcsolatos szavakkal:
nálunk ez a játék nagyon viccesre sikerült! Ehhez a játékhoz hasonlóan nagyon szórakoztató lehet, ha ezeket a szavakat a homlokunkra tűzzük és úgy próbáljuk kitalálni őket, hogy mindenki a sajátjáról tesz fel kérdéseket a többieknek.
Tipp: ha lehet, egy valaki írja össze a szavakat, és ebben a játékban ő legyen a játékvezető is, hogy a többiek ne sejthessék mik szerepelnek a kártyákon!

Mi még egy fotósarkot is kialakítottuk, ugyanis az anyuka egyik kedvenc programja a fotózkodás.
Tipp: csináljunk kartonból egy képkeretnek való téglalapot, ami mögé legalább hárman elférünk, és ezt díszítsük ki babaváró-hangulatúra. Vagy (ahogy mi is csináltuk) egy homogén hátteret válasszunk, amit papírfüzérrel, pompomokkal, egyéb apróságokkal kidíszíthetünk. Vehetünk még pár fotókelléket, és ha nem találunk babaváró stílusban, akkor magunk is készíthetünk. Nagyon egyszerű művelet, nem kell hozzá más, mint pár hurkapálca, kemény papír, ragasztó és az internetről nyomtatott sablonok (pl. cumi formájú).


Ha szeretnénk ajándékokkal is kedveskedni, megkérhetjük a kismamát, hogy állítson össze egy ajándéklistát. Mi is ezt tettük, és onnan választott apróságokkal leptük meg a családot.
Tipp: csináljunk egy online szerkeszthető táblázatot, ahova mindenki beírhatja a nevét, így elkerüljük, hogy többen ugyanazzal az ajándékkal érkezzünk.

Mi végezetül egy személyesebb ajándékkal is készültünk, amit ott a partin fejeztünk be. Egy kemény papíron rajzoltunk meg egy cuki elefántot (a kismama kedvenc kisállatát), és a helyszínen a kék-rózsaszín ujjlenyomatunkkal és a nevünkkel egészítettük ki a képet.
Tipp: A Pinteresten remek inspirációk vannak ilyen és ehhez hasonló kedves kis képek elkészítéséhez.


Jó szórakozást a babaváró bulihoz, remélem, hogy tudtál néhány hasznos ötletet meríteni! :)

Kezdd el a keresést, hogy kiválaszthasd
a neked ideális bébiszittert!