5 Tipp (nem csak) dolgozó szülőknek a tartalmas szünidőhöz!

A nyári időszak a legnagyszerűbb lehetőség arra, hogy kimozduljon a család apraja-nagyja. Remek, izgalmas programlehetőségekre lelhetünk úton-útfélen, de ami még nagyszerűbb: a természetben feltöltődhetünk energiával. Ha dolgozó szülő vagy, akkor gyakran érezheted, hogy kimaradsz, vagy kimaradtok a jóból. Jó hír: még ha bent is kell ülnöd a munkahelyeden a hétköznapokon, a nyarat akkor is tudjátok élvezni közösen és nem is kell egy rakás pénzt elköltenetek!

2018-07-07

JOBB KINT, MINT BENT

A mondás márpedig igaz, márha a nyári időszakról van szó! :) Hétvégente, vagy a hosszúra nyúló estéken tegyetek nagy sétákat együtt!
Tipp: ha kisbabás szülő vagy, egy hordozó eszköz segítségével bármeddig tarthat a séta. Ha felkerekedtek, a gyerkőc garantáltan jól fog aludni éjszaka, vagy akár már útközben, és te is kikapcsolhatsz, kizökkenhetsz a mindennapos teendők forgatagából. Ha tehetitek, vegyetek célul egy arborétumot, vadasparkot, de egy közeletekben lévő park, vagy egy erdőn kijelölt útvonal is jó móka lehet. A friss levegő mindenkinek jót tesz, és mi lehet jobb szórakozás annál, mint amikor a szülők is és a gyerkőc is élvezi az együtt töltött időt?

NEKEM A BALATON…

Mondanunk sem kell, hogy a magyar tengerpartra mindig nagy élvezet ellátogatni, főképp akkor, ha a gyerkőccel nem tudjuk hova menjünk el a hétvégéken beköszöntő kánikulában. Nyáron adottak a kültéri vizes programlehetőségek is, és kár lenne nem élni velük. A Balatonnál pedig olyan hangulatos eltölteni a napot, mint sehol máshol, minket, felnőtteket is a saját gyerekkorunkba repít vissza néhány ott eltöltött óra. Hát hogyne mutatnánk meg mindezt a lurkónknak is idén nyáron?

Ha szeretnétek, hogy valóban szórakoztató legyen a kiruccanás a vízpartnál, figyeljetek a megfelelő fényvédelemre és kisgyermekkel egy olyan partszakaszt válasszatok, ahol nem kell folyton a gyorsan mélyülő víz miatt aggódnotok. 
Tipp: ha tehetitek, nézzetek utána, hogy mely strandok kapták meg a Kék Hullám Zászló minősítést a Balatoni Szövetségtől, ami a strandok szolgáltatásainak minőségét pontozza. Tavaly a családosok paradicsoma az ötcsillagos szigligeti strand lett, az idei lista pedig a napokban lesz elérhető ( http://www.balatoniszovetseg.hu/index.php/kek-hullam-zaszlo/kek-hullam-zaszlo-2017/kek-hullam-zaszlo-strandminosites-2017 ).

KIRUCCANÁS EGY TERMELŐI PIACRA

A kellemeset a hasznossal - szokták mondani. Eddig nem gondoltál a bevásárlásra, mint programlehetőségre? Jó hír: a gyerekeket leginkább a legegyszerűbb dolgok szokták lekötni. Engedd, hogy a kedvenc gyümölcsét és zöldségét ő válogassa ki, és máris nagyobb kedvvel fogja az egészséges harapnivalót falatozni. Ráadásul az egész család egy finom és friss hozzávalókból készült, jóízű étkezést tarthat együtt otthon! Mi lehet ennél jobb és hasznosabb szórakozás nyáron, amikor mindenféle hazai, friss árut fogyaszthatunk?

KONCERT, MULATSÁG, RENDEZVÉNY

Kedvenc elfoglaltságaink között van az élőzene hallgatása egy meleg nyári estén. Rengeteg programlehetőségre bukkanhatunk bárhol és a nap bármely szakában! Ha este munka után szeretnél lazítani egy kicsit és a gyerkőc energiáit is jó lenne lekötni, az ilyen programlehetőség kítűnő választás!
Tipp: vigyél egy pokrócot és egy kis elemózsiát, így még a vacsoráról is gondoskodhatsz, sőt igazi piknik-hangulatot teremthettek meg magatoknak szórakozás közben.

AZ ISMERETLENBE ÉS TOVÁBB

Fedezzetek fel egy teljesen új tevékenységet együtt! Írj egy listát olyan, akár egészen egyszerű dolgokról, mint egy új játszótér feltérképezése, vagy otthon is elkészíthető fagyi recept kipróbálása, és vegyétek fel a napirendre! Szinte minden egyes nap tudtok valami új, közös kalandba fogni a gyerkőccel úgy, hogy közben a pénztárcátokat is megkímélitek. Jó szórakozást!:)

 

Kezdd el a keresést, hogy kiválaszthasd
a neked ideális bébiszittert!