Blog

Lurkó Napközis tábor 7-11 éves gyerekeknek

2020-06-12

Napközis tábort szervezünk alsó tagozatos gyerekeknek, ahol a nyári szünet idején kiscsoportos közösségben, érdekes tevékenységek között, sokat játszva fejlődhetnek.

Családi hangolódás az adventben másképp

2018-12-01

Hogyan tehetjük a várakozást is meghitté, ünnepi hangulatúvá és hogyan engedhetjük el a sok rohanást, a megterhelő készülődést?

Csecsemők gondozása: tippek, tanácsok egy édesanya tollából

2018-10-31

Újszülöttek! Imádnivaló cukiságok, akik nem születtek együtt a használati utasításokkal...Sőt minden csöppség és minden édesanya más és más, ezért a legjobb, ha az ösztönös anya-gyermek kapcsolatra törekszünk. Viszont, ahogy egy tapasztalt kétgyermekes édesanya már egészen másként fogja karjaiba a második gyermekét, ugyanígy mi, mamik is bátoríthatjuk és segíthetjük egymást tanácsainkkal. Szóval itt van pár tippem, amiket én is útközben tanultam.

5 gyors, egészséges és finom tízórai ötlet

2018-10-17

Hogy lehet egy tízórai könnyen elkészíthető, tápláló és még finom is? Ez a kérdés benned is felmerülhetett már, amikor azon gondolkoztál mivel indítsd útnak lurkódat nap mint nap az iskolába. Ezért a sulis hétköznapok minden egyes napjára hoztunk nektek olyan tízórai ötletet, amelyek egytől-egyig remek harapnivalók lehetnek a lurkóknak, sőt az egész családnak.

Őszi bakancslista családosan

2018-09-17

“Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig énnekem.” Egy gyönyörű és lehetőségekkel teli évszak derekához érkezünk meg lassan, sokakat az ősz mégis a nyár elmúlására emlékezteti. Hogy legyen tartalmas és hangulatos így együtt, családosan ez az évszak is? Összeállítottunk nektek egy őszi bakancslistát, amely olyan hasznos és élvezetes programokból áll, amit minden családnak jó szívvel ajánlunk!

5 dolog, amit érdemes tudnod egy bébiszitterről, mielőtt a szemed fényét rábízod!

2018-08-25

Megtalálni a nekünk megfelelő bébiszittert óriási kihívásnak tűnhet, hiszen a szemünk fényét bízzuk valakire, ráadásul a legintimebb környezetben, az otthonunkban történik mindez. Hogyan dönthetnénk el ki alkalmas erre? Erre a kérdésre keressük a választ cikkünkben, mert mi hisszük és tapasztaljuk is, hogy jól működő bébiszitter-család kapcsolat igenis létezik!

Vissza a suliba, stresszmentesen

2018-08-18

Hihető, vagy sem, lassan már vége is a nyárnak és újra itt az iskolakezdés. Te is úgy érzed még szinte tegnap történt, hogy elhangzott a vakáció szó a gyerekek szájából? A két és fél hónap bizony egy szempillantás alatt el tud repülni... Mit tegyünk viszont, hogy nekünk is, és a lurkóknak is zökkenőmentesen menjen az új tanévbe való belerázódás?

A kiegyensúlyozott édesanyák 4 titka

2018-08-04

Te is gyakran találkozol az anyaságot körülövező elvárásokkal? Ezek sokakra nyomást gyakorolnak, és megnehezítik, hogy az ösztönös anya-gyermek kapcsolatra hangolódjunk. Mi hiszünk abban, hogy az “elég jó anya” (D.W.Winicott kifejezésével élve) a boldog anya, és hogy ez az egyik legfelszabadítóbb felismerés, amit egy édesanyának érdemes fejben tartania.

3+1 Kedvenc nyári édességünk egészségesen & egyszerűen elkészítve

2018-07-21

Ha nyár, akkor friss, zamatos gyümölcsök. A gyerkőcök általában odavannak a gyümölcsökért, főleg, ha egészen kicsi kortól kezdve kapják. Persze ezért nagyban felelős a gyümölcscukor is, de nincs egészségesebb a friss, szezonális gyüminél! Mi is fontosnak tartjuk, hogy amit te megehetsz, nassolhatsz, azt a lurkódnak is nyugodt szívvel adhasd! Ezért összegyűjtöttünk 3 olyan kipróbált receptet, amit az egész család imádni fog.

Babaváró buli: tippek, trükkök & ötletek

2018-07-14

Nővérem az első gyerkőcét várja, így a lányokkal babaváró bulival kedveskedtünk neki. Mivel még frissen bennem él az élmény és a környezetemben jelenleg sok kismama, vagy leendő kismama van, ezért íme pár ötlet babaváró szervezéséhez, hátha te is hasonlóan cipőben vagy!

5 Tipp (nem csak) dolgozó szülőknek a tartalmas szünidőhöz!

2018-07-07

A nyári időszak a legnagyszerűbb lehetőség arra, hogy kimozduljon a család apraja-nagyja. Remek, izgalmas programlehetőségekre lelhetünk úton-útfélen, de ami még nagyszerűbb: a természetben feltöltődhetünk energiával. Ha dolgozó szülő vagy, akkor gyakran érezheted, hogy kimaradsz, vagy kimaradtok a jóból. Jó hír: még ha bent is kell ülnöd a munkahelyeden a hétköznapokon, a nyarat akkor is tudjátok élvezni közösen és nem is kell egy rakás pénzt elköltenetek!

Bátorító vagy korlátozó nevelés

2018-03-09

Mai világunkban minden szülőnek kihívást jelent, hogy hogyan neveljen boldog gyermeket. Gyermekeink születésüktől fogva figyelmünk és szeretetünk középpontjában állnak, és olyan érzelmi kötődés alakul ki köztünk, ami felnőttkorukban is elkíséri őket...

Kezdd el a keresést, hogy kiválaszthasd
a neked ideális bébiszittert!